Четири спортни турнира в Стара Загора

Четири спортни събития предлага на жителите и гостите си Стара Загора през следващите дни. От 20 октомври 2023 г. в града се провежда Балканиада по футбол за ветерани. Началото на турнира е в 9 часа в събота на стадион „Локомотив“. За девета поредна година в Стара Загора се събират любители и майстори на футбола. В тазгодишното издание на Балканиадата се включват около 200 участника, както и гости от Кипър, Корфу, Ниш и Бурса.

football stara zagora

Събитието продължава и в петък, а негови организатори са Българският футболен съюз и Община Стара Загора.

На 21 октомври 2023 г. започват други три турнира. Шампионат по минифутбол за хора с нарушение в слуха очаква публика през почивните дни на игрищата зад Централна поща. Около 70 участници ще премерят умения на терена. Организатори са Спортен клуб на глухите, Спортна федерация на глухите в България и Община Стара Загора.

В същия ден, от 9 часа, е началото на двудневния Международен турнир „Руси Русев“. Плувците ще се състезават в Общинския плувен басейн на 25 метра. Той се организира от Спортен клуб по плуване „Траяна“ с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанието е в памет на дългогодишния треньор и деятел на плуването Руси Русев.

В събота, от 10 часа, среща на тепиха в спортна зала УСШ (ул. „Българско опълчение“ №85) си дават момчета, юноши и девойки – младша възраст за осемнадесетото издание на турнира „Недьо Ранчев“, посветен на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора инж. Недьо Ранчев. Над 20 клуба ще вземат участие в схватките, като се очаква и международно присъствие. Главен съдия ще бъде Димо Неделчев – директор на Спортно училище „Тодор Каблешков“.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема