▶️ Зам.-кметът Радостин Танев: Нека заедно да направим Стара Загора по-чиста!

На 6 април 2024 г. за втора поредна година Община Стара Загора стартира кампанията, допринасяща за почистването и озеленяването на градската среда „Заедно за една по-чиста Стара Загора“. Преди година инициативата обедини институции, представители на бизнеса и неправителствените организации, учебни, здравни и социални заведения и стотици граждани.

Всеки, който има желание, може да се включи в общоградското почистване и озеленяване на междублокови пространства, като заяви участие в кампанията на място в съответното Административно бюро, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или като сканира предоставения QR код с регистрационна форма. Важно е да бъдат записани име, адрес и телефон, както и дали само ще почистват или имат необходимост от растителност, която да обогати площта около жилищния им блок или месторабота. Срокът за записване е до 1 април 2024 г.

Звено „Озеленяване“ към Община Стара Загора предоставя широколистни и иглолистни дървета от видовете: бреза, хвойна, кипарис (лейланди), лейландски кипарис (златен) и чинар, възможна е заявка до 3 броя. Ще бъдат осигурени и чували, и ръкавици.

Ресорният заместник-кмет Радостин Танев определи миналогодишната кампания по почистване, залесяване и облагородяване на междублокови пространства като много успешна. „Поставихме си цел до края на мандата на броят на дърветата да съответства на броя на жителите на града. В момента дърветата са 123 000. Призовавам хората да се включат на 6 април 2024 г., за да направим Стара Загора по-чиста и да покажем, че обичаме своя град и сме отговорни към него!“ – каза Радостин Танев.

Заедно за една по-чиста Стара Загора 

 

6 april

новини Стара Загора  www.infoz.bg