Стандард Профил България

Новият завод на "Стандард Профил България" в Стара Загора е официално открит

След изграждането на пътищата идват инвестициите в заводи и нови работни места. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на новия завод на "Стандард Профил България" ЕАД в Стара Загора. Той подчерта, че работниците са ценен ресурс за всеки работодател и в характерния си шеговит стил обяви, че е разговарял с ръководството на завода и е договорил премии за служителите.

"Стандард Профил България" ЕАД в Стара Загора е първата голяма инвестиция на "Стандард Профил Груп" в чужбина и е сред водещите производители в Европа на каучукови уплътнения за автомобилната индустрия.

"Доволни сме от способността и амбицията за учене на нашите колеги в България. Семейството на "Стандард Профил" продължава да расте и аз съм сигурен, че този нов завод ще ни постави на много по-голяма и по-добра позиция в автомобилната индустрия. В него ще се изпълняват поръчките на новият автомобил "Опел Астра" на Дженеръл Моторс. С инвестиция от 10,5 милиона евро в тази производствена база, оборудвана с най-добрите технологии, построихме ултрамодерен завод на площ от 10 300 кв. м и увеличихме производствения си капацитет със 100%. Броят на служителите в момента е 1130, но се планира постепенно увеличение на персонала с още 450 души до края на 2016 г. Новата инвестиция, която решихме да направим тук, е показателна за амбициите ни да се развиваме още повече в бъдеще", заявява главният изпълнителен директор на групата Турхан Семизер.

Продукцията на "Стандард Профил Груп" се разпространява в над 30 държави. Оборотът за 2014 г. е в размер на 345 млн. евро. В заводите извън Турция, изградени в 7 държави7 Испания, Мароко, Китай, Южна Африка, Мексико и България, работят 7400 души.

"Бизнесът в България се развива. Има създадени добри условия за инвестиции и "Стандард Профил България" в Стара Загора е успешен пример за това, каза в приветствието си кметът Живко Тодоров.

Изпълнителният директор на "Стандард Профил България" в Стара Загора Петър Ангелов благодари на ръководството на Групата и на работниците в завода, с които успешно покриват изискванията за качество на своите клиенти.

От името на работниците приветствие отправи Христо Желязков. Той каза, че е щастлив да бъде част от голямото семейство на "Стандард Профил Груп" и, че заедно с колегите си са доволни, че със своята работа правят нещо значимо.

Гост на церемонията по откриването на завода в Стара Загора беше и посланикът на Турция в България Н. Пр. Сюлейман Гьокче. Той благодари на премиера и правителството и подчерта, че България е с най-големи инвеститорски предимства за турската страна.

Сред официалните гости бяха още: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, областният управител на Стара Загора Георги Ранов, председателят на Общинския съвет Емил Христов и др.

След рязането на лентата и обиколка на новия завод, Бойко Борисов и Ивайло Московски заминаха за Димитровград за откриването на лот 2 на автомагистрала "Марица". След като аутобанът бъде пуснат, старозагорци ще могат да ходят за два часа до Истанбул да пият кафе, каза още премиерът.

В социалните профили на Бойко Борисов в интернет също беше пусната информация за събитието в Стара Загора: "Днес присъствах на откриването на нов завод за производство на автомобилни уплътнения в Стара Загора. Основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти. Инвестицията в новата производствена база, оборудвана с най-добрите технологии, е 10.5 млн.евро. Очаква се до 2016 година работещите за тази международна компания в България да достигнат 1600 души. В новия завод в Стара Загора ще се реализира иновативна концепция за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения. Щастлив съм, че успяхме да осигурим добри бизнес условия и политическа стабилност и все повече големи, международни инвеститори започват да избират България. След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката" - казва премиерът Бойко Борисов в интернет.

Приветствие на изпълнителния директор на "Стандард Профил България" Петър Ангелов

Приветствие на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров при откриването на новия завод на "Стандард Профил България" в Стара Загора

Приветствие на министър-председателя на България Бойко Борисов при откриването на новия завод на "Стандард Профил България" в Стара Загора

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg