Депутатът Радостин Танев организира форум за младежи

Народният представител от ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев организира форум за младежи над 17 г. „Смяна на местата – младите реагират“. Той ще стартира през януари и ще продължи близо два месеца.

Идеята на депутата е, чрез интересни срещи, лекции и събития, да покаже на младите особеностите на местното и държавно управление, както и как да правят разлика между реалната политика и популизма, как да разпознават фалшивите новини, както и да придобият умения, полезни за бъдещото им професионално и личностно развитие, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Стара Загора.

Radostin Tanev„Убеден съм, че младежите са необходима и неразделна част от процесите в държавата, на местно ниво това се вижда съвсем осезаемо“ - каза Радостин Танев. „Чрез няколко различни модула, разпределени в почивните дни, за да бъде максимално удобно за младите хора, ще преминем заедно през различни обучения, лекции и игри, с които ще засилим интереса им към вземането на информирани решения, формиране на лидерски качества и други. Развитието на града, на държавата, изобщо на света, задължително преминава през усъвършенстването и обучението на младите хора.Това дава устойчивост на обществото ни“ - допълни народният представител.

Инициативата ще започне със запознаване със структурите на местното самоуправление и принципите им на работа – Община и Общински съвет. Младежите ще имат възможност да обменят добри идеи с представители на местната власт, а една от игрите предвижда симулация на заседание на Общинския съвет – от дебатите в комисиите до гласуването на предложения. Подготвени са срещи и лекции с млади лидери, които ще споделят своите стъпки към успех и реализация. Практическата част ще включи и обучения по протокол, писане на публична реч и поведение пред камера. Всеки участник ще има възможност да научи тънкостите при създаването на положителен публичен образ.

Всеки, който има желание да се срещне с интересни хора, да натрупа знания, да бъде активна част от гражданското общество, може да се запише на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на страницата във Фейсбук - Форум Смяна на местата – младите реагират. Крайният срок е 7 януари 2018 г.

www.infoz.bg

На подобна тема