На 10 юли ще пръскат срещу комари в Стара Загора

На 10 юли 2015 г. ще се извърши пръскане против комари на зелените площи, храсти, детски площадки и уличните дървета в Стара Загора. Към предварително обявените за обработване площи се добавят и нови обекти в кварталите „Железник“, „Три чучура“, „Лозенец“, „Зора“, „Кольо Ганчево“ и АПК.

На 10 юли ще пръскат срещу комари в Стара Загора Дезинсекцията ще се провежда по график в късните часове на деня – след 20 часа. Ще се използва препаратът Цитрол 10/4 УЛВ на производителя “Пел Гар Интернешънал” ЛТД.

Той е разрешен от Министерството на здравеопазването - №0292 – 1/15.11.2006 г. Препаратът е високоефективен, бързо действащ пиретроид, който осигурява ефикасен контрол на летящи инсекти (мухи, комари и папатаци) на открито. Активното действащо вещество е Циперметрин и Пиперонил бутоксид. Препаратът е ниско токсичен, гарантира безопасността за хората и домашните животни и не замърсява околната среда. През летните месеци пръскането ще се извърши двукратно.

От Община Стара Загора предупреждават, че при неблагоприятни метеорологични условия – дъжд или силен вятър, е възможно графикът да се промени.

Към гражданите е отправена препоръка да не посещават зелените площи, в които е извършена дезинсекция, до 01:30 часа на 11 юли 2015 г.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24