Предстои второ пръскане срещу комари в Стара Загора

Предстои второ пръскане срещу комари в Стара Загора

Община Стара Загора има готовност за повторна обработка срещу комари на тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в областния град. Причината са падналите обилни валежи и влагата, които благоприятстват за увеличаване на популацията на насекомите.

Изчаква се настъпването на подходящи атмосферни условия и спиране на валежите.

Сключен е договор с фирма „Контрол – М“ ЕООД - Стара Загора. Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, служители на общинска администрация, които да следят за изпълнение на дейностите по договора и да присъстват при приемане на извършеното и съставянето на протокол за обработка против комари на определените обекти.

Ще бъдат обработени паркове, градини, детски площадки, Античният форум, разсадник „Върха”, в района на Административно бюро „Център”, улици в централната градска част, кварталите "Лозенец", "Зора" и „Кольо Ганчев”, както и тревни площи в района на Зоопарка.

Ще бъдат обработени фонтаните в парковете „Пети октомври“, „Йордан Капсамунов“, „Артилерийски“ „Зеленият клин“ и „Чайка“. В списъка на обектите са включени още фонтаните по бул. „Митрополит Методий Кусев“, „Жабките“, „Пингвините“, кръговото на бул. „Славянски“ и езерото „Загорка“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg