Започва пръскане срещу комари в Стара Загора

Започва пръскане срещу комари в Стара Загора

Община Стара Загора започна обработка срещу комари в тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в областния град. Причината са падналите обилни валежи и влагата, които благоприятстват за увеличаване на популацията на насекомите. През вчерашния ден е извършена дезинсекция в административните бюра „Кольо Ганчев“ и „Изток“. На 4 юни от 20:30 часа предстои да бъдат третирани площите на територията на Административно бюро „Зора“.

Час по-късно – на територията на Административно бюро „Център“.

Според предварително утвърдения график, на 5 юни от 20:30 часа ще се обработва районът на територията на Административно бюро „Железник“, а в 22:30 часа - площите на територията на Административно бюро „Запад“.

Ще бъде извършена и ларвицидна обработка на големите водни площи - край езерото „Загорка“, езерото в парк „Йордан Капсамунов“ и езерото на Старозагорските минерални бани.

Пръскането ще се извърши с биоцида „Снайпер“, а за ларвидна обработка ще бъдат използвани биоциди „Вектобак 12 АС“ и екологичен ларвицид „Акватен“.

Графикът може да бъде променен при неблагоприятни климатични условия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24