комари в Стара Загора

На 25 и 26 август 2020 г. ще се извърши пръскане срещу комари в Стара Загора

Община Стара Загора ще извърши дезинсекция срещу имаго на комари и ларвицидна обработка на тревните площи, паркове и градини, детските градини, детските ясли и социалните домове, както и на водните обекти в града. Дезинсекцията срещу имаго на комари ще се извърши на 25 и 26 август 2020 г., вторник и сряда, по предварителен график.

На 25 август (вторник) от 20.30 часа, ще бъдат третирани площите, намиращи се в административно бюро „Зора“, а от 21.00 часа, ще бъде пръскано и в административно бюро „Кольо Ганчево“. В същия ден от 21:40 часа, ще бъде извършена дезинсекция в административно бюро „Център“.

На 26 август (сряда) от 20.30 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“, а в 21.30 часа ще бъде извършена дезинсекция на площите в административно бюро „Запад“. В 23,00 часа ще стартира пръскането в района на административно бюро „Изток“.

Площите, подлежащи на пръскане срещу комари са 533 295 кв. метра и обхващат детски площадки, паркове, детските градини, детските ясли и социалните заведения в града. Обработката ще се извърши с биоцида „Снайпер“.

Графикът може да бъде променен при неблагоприятни климатични условия, уточняват от пресцентъра на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: