Гергана Микова, кандидат на НФСБ за кмет на Стара Загора: Основите на професионалното обучение са поставени в Стара Загора

Кандидатът за кмет на Стара Загора от Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Гергана Микова представи акцентите в своята предизборна програма на среща, организирана от Клуба на работодателя, в която участваха представители и на други политически партии и формации.

На срещата присъства и водачът на листата с кандидати за общински съветници от НФСБ Надя Лилова.

„Нищо успешно не може да се случи в България, ако бизнесът не разполага с квалифицирани и подготвени кадри и е радващо, че работодателите в Стара Загора се обединявате около тази кауза. НФСБ е една от политическите сили, която доказа с работата си в Народното събрание, а също и в нашата община, че умее да решава проблемите на бизнеса, защото това са хората, които реално внасят данъци и определят пулса на развитие на държавата. Ние от своя страна сме длъжни да работим така, че да осигуряваме комфортни условия, за да не са принудени предприемачите да избират друг регион, заради това, че в него има повече работна ръка или местните данъци са по-ниски” – каза Гергана Микова. Тя добави, че при многобройните срещи, които е имала с хора извън Стара Загора, всеки дава много позитивна оценка на града и споделя, че той изглежда добре и има европейски облик. „Видимо е, че е свършено много и се прави това, което искаме да виждаме. Всеки един от нас е важен за процеса на развитие на нашата община и най-вече работодателите имат водеща роля. Правейки планове за следващите години, те са в правото си винаги да казват от какво имат нужда и да искат повече – и когато са решили да разширят производствата си, и когато става въпрос за разкриване на нови паралелки в професионалното образование. За щастие разполагаме с всички необходими условия и само от нас зависи да продължим напред” – каза още кандидатът за кмет от НФСБ.

Гергана Микова коментира, че е силно пристрастна към темата за професионалното образование. „В Стара Загора много се направи в тази сфера. Немалко работодатели отвориха вратите на своите предприятия, за да могат учениците от дуалните паралелки да се обучават в реални условия в цеховете на предприятията. Аз не съм песимист в това отношение. Основите са положени, създадени са и нови паралелки след конкретни заявки от страна на бизнеса и това е в негова услуга. Ако се работи прагматично и в синхрон, ползите ще са налице” – убеден е кандидатът за кмет на Стара Загора от НФСБ.

Гергана Микова съобщи, че една трета от листата с кандидати за общински съветници на НФСБ в Стара Загора е съставена от млади хора – експерти в различни области, които не са тясно партийно свързани с политическата сила, която ги издига. „За да работи добре Общинският съвет е важно колко подготвени са хората, които ще влязат в него, а това зависи от всички нас, които ще гласуваме на 27 октомври” – коментира тя.

„Смятам, че ние можем да помогнем с работа си, за да се запази темпът на работа и да съкратим пътя между администрация и бизнес. Нищо не започва от нас и не свършва с нас и трябва да има признателност за свършеното до момента” – заяви още Гергана Микова.

NFSB Gergana Mikova lista savetnitsi

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема