В Академията по математика в Стара Загора създават майсторски класове

В Академията по математика в Стара Загора създават майсторски класове

Първата сесия на Академията по математика приключи. Прегледът на знанията, получени по време на обучението, ще се проведе на 12 януари от 10:00 часа в зала 1 на хотел „Верея”, по график, информира математикът Любомир Любенов. За всеки клас са подготвени по 6 задачи за решаване, а времето за работа е 40 минути. До 10 януари 2020 г., всички ученици трябва да потвърдят участието си на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

В темата на писмото по електронна поща се записват имената на детето и клас. Всички участници трябва да носят химикал, молив и гума, както и попълнена регистрационна карта.

График за провеждане на прегледа на знанията:
10:00 – 10:05 – учениците от 2,4, 5, 6 клас. На масите за писане са поставени картончета с число, което съответства на класа. Учениците заемат местата за съответния клас.
10:10- 10:50 часа – състезание за ученици 2,4, 5, 6 клас.
10:50 – 11:00 часа – ученици от 3, 7 - 12 клас– на масите за писане са поставени картончета с число, което съответства на класа. Учениците заемат местата за съответния клас.
11:00- 10:40 часа – състезание за ученици от 3, 7 - 12 клас
11:40- 12:00 – Среща с родители. Обсъждане на възможността за участие в състезания по математика в Азия и Европа.

Всеки ученик ще получи на посочената от него електронна поща резултата от състезанието. Ще бъдат обособени 4 групи – 2 - 3 клас, 3 - 4 клас, 5 – 6 клас, 8 – 12 клас. Всяка от групите ще се състои от майсторски клас и подготвителен клас за майсторския. Съставите на майсторските класове ще е бъдат обявени според постигнатите резултати от 12 януари.

Над 100 деца от първи до дванадесети клас се включиха в първата сесия на Академията, която беше открита на 28 септември 2019 г. в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Това е първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за последващо създаване на специално училище за даровити деца с най-добрите условия за развитие на таланти.

Участниците в Академията се обучаваха по програма, разработена от математика Любомир Любенов, според когото целта е децата на Стара Загора да имат преподаватели на световно ниво като проф. Емил Колев от БАН, който води подготовката на националния отбор по математика, Невена Събева, зам.-главен редактор на сп. „Математика“ и Мариана Богданова, преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика.

Теми:

На подобна тема