Коронавирус в област Стара Загора

На 24 март в лабораторията в Клиниката по инфекциозни болести към Университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е потвърдена една положителна проба за коронавирус в област Стара Загора. Тя е на 61-годишен мъж от Казанлък, който се е прибрал от Франция на 14 март. Настанен е в Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора, здравословното му състояние е задоволително.

Информацията е на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

В същото време на редовния брифинг (около 18 часа на 24 март) председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че двама души от област Стара Загора са с положителни проби за коронавирус. За деня новите потвърдени случаи в България са 16, но има още проби, които подлежат на изследване на 24 март. Общият брой на обявените заразени хора в страната е 218. Сутринта на 25 март броят на заразените вече е 220. Новите случаи са в Пловдив.

В община Стара Загора няма коронавирус до този момент! Да се знае и да няма спекулации. Това написа във фейсбук кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

От 20:00 часа на 24 март, в зала 203 на Община Стара Загора ще се проведе онлайн пресконференция на кмета Живко Тодоров. Тя ще бъде излъчвана на живо във фейсбук групата Попитай кмета на Стара Загора - https://www.facebook.com/groups/607550686337890/

Информация за превенцията на заразата в община Стара Загора от сайта на Общината

 

stara zagora coronavirus 02 copy

stara zagora coronavirus 03

 

www.infoz.bg   www.infoz.bg

На подобна тема