▶ 11 са случаите на заразени с COVID-19 в област Стара Загора от 7 до 10 юни

От 7 до 10 юни, заразените с коронавирус на територията на област Стара Загора са 11. Случаите са потвърдени в лабораторията на частна болница в Стара Загора. Това стана ясно на брифинг на областния управител Гергана Микова и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Станимир Станков. Всички заразени хора работят в две производствени дружества в Стара Загора – пет в едното и шест – във второто.

stankov

55-годишна жена е интубирана. Предполага се, че мъжът, с който тя живее на съпружески начала, е причина за разпространяването на заразата във второто предприятие. Други 4 души също са хоспитализирани. Останалите са безсимптомни и са поставени под карантина Взети са всички необходими противоепидемични мерки. С PCR тестове, по решение на ръководството, се изследват служителите на една от засегнатите фирма, във втората – контактни хора.

Д-р Станков увери, че в тези предприятия са засилени мерките за ограничаване на заразата и за осигуряване на безопасността на останалите работници. Извършва се дезинфекция на най-високо ниво по няколко пъти на ден.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова призова да не се паника и да не се разпространяват слухове и непроверена информация.

11 са случаите на заразени с COVID-19 в област Стара Загора от 7 до 10 юни

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема