Финализира се строителството на Индустриална зона Загоре

Приключва изграждането на Индустриална зона „Загоре“

90% от строителните дейности в Индустриална зона „Загоре“ са завършени. Изградена е подземната инфраструктура, като са положени комуникационни връзки за ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор Радослав Танев. Вече е положен първият пласт от асфалтa на новоизградените улици, работи се по тротоари и велоалея. Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони.

Готов и паркингът, който ще бъде ползван като буферен от фирмите, които ще инвестират в Индустриална зона „Загоре“. Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея. Изцяло е монтирано и уличното осветление. „Очаква се до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време“ - убеден е изпълнителният директор.

Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност, чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната. „Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни“ – каза още изпълнителният директор. Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камера на Швеция, предстои презентация и пред други. Към настоящия момент има интерес към парцели, както и начални преговори за някои от тях. В този контекст се работи и по разширяване на Зоната.

Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез смесено дружество между Община Стара Загора и държавата. Изграждането на индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

zagore zone 01

zagore zone 02

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема