Създава се „Индустриална зона Загоре“ ЕАД

Предстои да бъде извършена регистрация на „Индустриална зона Загоре“ ЕАД. Общинският съвет на Стара Загора даде съгласие затова по време на редовно заседание на 29 март. Дружеството ще се управлява от Съвет на директорите за срок от 3 години.

В него влизат общинският съветник Радослав Танев, председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците – Стара Загора Стефан Шоселов и изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева. Капиталът на дружеството е близо 5 млн. лева.

Новата индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде изградена в рамките на две години. Тя ще бъде първата в страната от модерен тип, с напълно готова инфраструктура. Това заяви пред журналисти в Стара Загора при посещението си през февруари министърът на икономиката Емил Караниколов. Тогава беше подписван меморандум между кмета на общината Живко Тодоров и изпълнителния директор на Национална компания „Индустриални зони” ЕАД Антоанета Барес.

Националната компания ще участва с финансов ресурс, а Общината ще апортира 115 дка земя. Тя се намира на терена на бивше опитно поле в кв. „Зора”.

„Държавата ще инвестира необходимите средства, за да се превърне индустриалната зона в привлекателен център за инвеститори” – заяви икономическият министър Емил Караниколов.

zagore 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема