Препоръчват измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти

Препоръчват измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти

Заболеваемостта от COVID-19 в Старозагорска област е малко под средната за страната, но областта, както и повечето в България, е в рисковата „червена“ зона, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Станимир Станков по време на заседание на Областния медицински съвет. Директорът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова съобщи, че към момента в Старозагорска област има 21 ученици с коронавирус.

Педагогическите специалисти с положителен тест са 53-ма, а непедагогическите специалисти, работещи в училища, са 10. Паралелките, поставени под карантина, са общо 8. В малките населени места няма регистрирани случаи на деца и учители с коронавирус, заради по-ограничените възможности за контакти.

Съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването от 9 ноември, преминаването към обучение от разстояние в електронна среда ще се извършва с решение на областно, общинско и училищно ниво. Всяко училище самостоятелно може да заяви желанието си за преминаване към дистанционно обучение, като то може да обхване отделен випуск или отделни паралелки. Училищата сами ще решават кои класове и как могат да се редуват в карантина, къде и кои паралелки могат да се разделят и т.н.
До този момент в Старозагорска област няма подавани молби от директори за дистанционно обучение на класове или випуски, каза Татяна Димитрова.

Членовете на Областния медицински съвет обсъдиха възможността за поставяне на уреди за измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти в Старозагорска област и отправиха препоръка към техните собственици там, където е възможно, да бъдат сложени такива. Беше препоръчано още при възможност в хранителните търговски вериги да бъдат отделени каси за приоритетно обслужване на възрастни хора над 65 години.

На заседанието бяха обсъдени и организационни въпроси, свързани с работата на болничните заведения.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема