Откриха в Стара Загора триажен кабинет

Откриха в Стара Загора триажен кабинет

Триажен кабинет беше открит днес в Стара Загора. Той е обособен на територията на „Диагностично консултативен център – I“, намиращ се в сградата на бившата Детска поликлиника, на бул. „Руски“ 62. Входът, за хора със симптоми, ще бъде само от юг от ул. „Димитър Наумов“. Кабинетът ще работи по график, който ще бъде оповестяван ежеседмично на входа на центъра.

В него ще се извършва консултация на пациенти с грипоподобна симптоматика, с цел разделяне на заболелите от вирусни инфекции. В него ще се правят бързи антигенни тестове и лекарски преглед с назначаване на терапия, мерене на нивото на кислород в кръвта и при необходимост ще се вземат проби за PCR тест, рентгенография или насочване за хоспитализация. Регионална здравна инспекция ще предостави 1000 безплатни антигенни теста, а местната администрация ще закупи първоначално още 1000 теста.

Обслужването на пациентите в кабинета ще бъде безплатно за жители на Община Стара Загора.

Община Стара Загора, след решение на Общинския съвет, отпуска 80 хиляди лева, които са необходими за закупуване на бактерицидни лампи, пулсоксиметри, защитно работно облекло и лични предпазни средства и дезинфектанти.

Тиажният кабинет ще облекчи работата на медиците в болниците и ще се подпомогнат гражданите, които имат своите опасения.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема