Старозагорски младежи помагат на хора в нужда

По инициатива на Младежки общински съвет - Стара Загора, днес за трета поредна година стартира предколедното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Тази година инициативата има за цел да помогне на човек в нужда.

„Ние, младежите, а и всички граждани, можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. 

Направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или хранителен пакет означава много“ - призовават организаторите.

shelf Те допълват, че в кампанията може да се включи всеки, който има желание и може да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност. Те ще бъдат предоставени на социалната кухня към православния храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“.

Всеки, който желае да се включи в кампанията трябва да има в предвид, че хранителните пакети (боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви) трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

аренията ще се събират в Младежкия дом, намиращ се на бул. „Патриарх Евтимий” 176 – през цялата година, всеки работен ден от 08:30 до 17:30 часа. За повече информация - на тел. 042 639974, за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище. „Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!“ - призовават още младежите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема