Стартира младежката кампания Дари, за да зарадваш

Стартира младежката благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш”

Благотворителната кампания „Дари, за да зарадваш“, инициирана от Младежки общински съвет – Стара Загора, стартира на 1 декември. В 11:00 часа към социалните кухни в църквите ,,Св. Димитър‘‘ и ,,Св. Паисий Хилендарски‘‘ ще тръгнат поредните дарения, които са събрани от ученици във Второ основно училище „П. Р. Славейков”.

Тази година кампания има за цел да помогне на човек в нужда. Младежите отправят апел, че можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година.

„Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд значи много” - призовават те. В кампанията може да се включи всеки, който има желание и възможност да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност. Досега над 250 кг хранителни продукти са стигнали до хора, които имат нужда от тях, съобщиха от Община Стара Загора.

На 1 декември – Световен ден за борба със СПИН/ХИВ, младежите ще проведат и превантивна информационна кампания „Моето здраве е моето право”. От 12:00 до 14:00 часа в МОЛ „Галерия” младежите ще привлекат вниманието на посетителите към повишаване на сексуалната култура, популяризиране на безрисково сексуално поведение, с апел за толерантно поведение към хората живеещи с ХИВ/СПИН.

От Регионалната здравна инспекция ще предоставят възможност всеки, който желае да изследва своя ХИВ статус в мобилен кабинет на един от централните входове на търговския център. Кампанията ще завърши с флашмоб – червена панделка от балони – символ на съпричастност с хората живеещи с ХИВ/СПИН.

Младежка информационна кампания

www.infoz.bg  www.infoz.bg