Старозагорски младежи организират кампания Любовта е приказен свят

Старозагорски младежи организират кампания „Любовта е приказен свят”

Кампания под мотото „Любовта е приказен сън“ организират старозагорски младежи на 14 февруари. Тя е втори етап от Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право“. От 12:00 до 13:30 часа на пешеходната зона от южната страна на сградата на Община Стара Загора, членовете на Младежки общински съвет, Детски съвет и Международен младежки център, ще предложат на старозагорци послания за любовта и виното, забавни игри и блиц викторина.

Основните акценти на проявата са свързани с любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, информираността, диалога между хората. Ще се разпространяват специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи и информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта. В инициативата „Нарисувай любовта“ всеки може да нарисува част от две платна, посветени на любовта и безопасното сексуално поведение. В специално изработено сърце желаещите могат да си направят снимка.

Ще има анкета за заблудите и митовете, свързани с ХИВ/СПИН. Всеки желаещ може да изследва своя статус в мобилен кабинет по време на проявата.

От 19:30 часа в Младежки дом, талантите от Младежки общински съвет ще представят своята пиеса - „Грабни/хакни любовта” от Виктория Димитрова. Вокална студия „Траяна глас”, хип-хоп формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие и Кристина Иванова ще танцуват и пеят за любов и мечти, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Световната здравна организация повиши степента на глобалния риск от коронавируса от "висока" на "много висока"

* * *
Срещата на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган планират среща в Москва на 5 или 6 март. Тя е на фона на предприета от турската армия офанзива на територията на Сирия в провинция Идлиб. Съобщава се за над 300 жертви от страна на сирийската армия

* * *
Стотици бежанци вървят през територията на Турция към границата на Гърция

* * *
Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020