Старозагорци се поклониха пред паметта и делото на Христо Ботев и загиналите за свободата

Стотици старозагорци се събраха на 2 юни пред паметника на Христо Ботев, за да сведат глава пред подвига на големия поет-революционер и хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата на България. Актьорът на Драматичен театър „Гео Милев“ Георги Райчев припомни факти от живота на великия българин, тръгнал по пътя на борбата за освобождение на народа и родината си.

Емблематичното стихотворение на Христо Ботев „Хаджи Димитър“ изпълни Светломир Петков от театрална школа „ЖЕСТ“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие - Стара Загора.

„Днес е паметен ден, един от многото, които са вписани в календара на България. Всички ние прекланяме глава пред подвига на Ботев, който е един събирателен образ на всички онези знайни и незнайни герои, отдали живота си за свободата на Родината“ - каза в словото си зам.-кметът Иванка Сотирова.

Венци на признателност бяха поднесени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, областен управител, Втора механизирана бригада, Средно училище „Христо Ботев” и Тракийски университет. Старозагорци отрупаха с цветя паметника на Христо Ботев, както и на Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“.

На церемонията присъстваха още Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Мария Динева, председател на Общински съвет Стара Загора, Иван Чолаков, областен управител, Татяна Димитрова, началник Регионално управление на образованието в Стара Загора, общински съветници, ученици и граждани.

ventsi botev 1

mihaylov tanev hristov

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber