Безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора

В първия уикенд на юни (4 и 5 юни 2022 г.) от 10:00 часа ще се проведат безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора под надслов „Имало едно време по правите улици“. Началните спирки на завладяващите пътешествия е Туристически информационен център. Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще ни върне назад във времето и ще ни разкаже за някои от най-интересните места в града.

Посетителите ще имат възможност да разберат малко повече за търговията през 20 – те и 30-те години на миналия век. Някои от най-смелите участници ще се впуснат във вълнуващо предизвикателство, в което най-важно ще се окаже умението да се пазарят.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 5 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

Желаещите да се запишат могат да направят това чрез формата за записване; с обаждане на телефон 042 627098 или на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора.

stara zagora tur 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема