Автобусите и тролейбусите ще се движат с лятно разписание в Стара Загора

Община Стара Загора информира жителите и гостите на града, че във връзка с преустановяване на учебните занятия на учениците от 1-ви до 6-и и 12-и клас и намаляване на пътникопотока, автобусите и тролейбусите ще се движат с лятно разписание за неучебен ден от 27 юни. От 1 юли се преустановява продажбата на билети от кондуктор в превозните средства, обслужващи автобусни линии № 3 и № 8 и самотаксуването става задължително.

Пътниците трябва да се качват с предварително закупен превозен документ или с точната стойност на билета (1,30 лв.) за закупуване на билет от билетното устройство в автобуса, тъй като машините не връщат ресто.

Община Стара Загора и „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД препоръчват закупуването на пакети с билети или редовна абонаментна карта. Повече информация за превозните документи и от къде да ги закупите, може да намерите на сайта на Община Стара Загора: https://www.starazagora.bg/bg/tseni-na-abonamentni-karti и на сайта на дружеството.

Пътниците могат да ползват и мобилното приложение на закупуване на превозни документи – Градски транспорт Стара Загора. Приложението е достъпно в Google play и App Store.

В превозните средства по линии № 3 и № 8 ще има засилено присъствие на инспектори по редовността на пътниците и служители на ОД на МВР. На нередовен пътник се налага глоба в размер на 10,00 лв., съгласно Наредбата за превоз на пътници, глава 5, чл. 32, ал. (9).

55 avtobusa

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема