В 216 избирателни секции ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 2 октомври

В 216 секционни избирателни комисии ще се гласува на извънредния вот за избор на народни представители през октомври. С решение на Районната избирателна комисия е определен броят на секционни избирателни комисии (СИК) и подвижни СИК - 159 са с 9-членен състав, 49 – със 7-членен, 7-членен е и съставът на подвижни избирателни кутии, обслужващи хора с трайни увреждания.

konsultatsii

Заявления за гласуване в такава се приемат до 17 септември (включително).

На 25 август 2022 г. в Община Стара Загора се проведоха консултации за съставите на секционните избирателни комисии, водени от секретаря на Общинска администрация Делян Иванов, в присъствието на председателя на РИК – Стара Загора Кристиан Баджаков, зам.-председателя Теодора Крумова и Денко Денев – член на районната комисия. От страна на местната администрация присъстваха още Даниела Желязкова – старши юрисконсулт, Атанас Пашов – началник отдел „Административно и информационно обслужване“ и Жанета Маринова – главен експерт.

Участваха представители на коалициите „Продължаваме промяната“, ГЕРБ – СДС, БСП за България и Демократична България – обединение, както и политическите партии ДПС, ИТН и „Възраждане“.

С единодушие бяха приети определените квоти за ръководство и членове на избирателните секции – „Продължаваме промяната“ – 390, ГЕРБ – СДС – 350, ДПС – 226 и по 216 позиции за БСП за България, „Има такъв народ“, Демократична България – обединение и „Възраждане“. Общо 1830 души ще бъдат част от СИК и ПСИК.

Предстои до 17&30 часа на 30 август (вторник), в стая 211 на Община Стара Загора, да бъдат представени окомплектованите поименни предложения. До 1 септември те ще бъдат предадени на Районната избирателна комисия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема