Ученици ще провеждат часове в музеи и галерии

225 общински училища в цялата страна ще получат финансиране за провеждане на учебни часове в музеи и галерии. Предвиждат се и срещи на ученици с актьори и музикални дейци. Целта е по-добро усвояване на учебния материал по предмети и теми, свързани с изкуствата. За изпълнението ѝ правителството одобри отпускането на 516 086 лева по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.

Средствата са предназначени за входни билети за ученици и придружаващите ги учители за посещение на музей, галерия, театрално представление или концерт, както и за такси за беседи, виртуални турове и видеоуроци в музей или галерия. Покриват се и разходи за пътуване с влак или автобус от училището до културната институция, както и за провеждане на концерти и театрални постановки в самите училища. Максималният размер на одобрените училищни проекти е до 2500 лева.

Със същото решение кабинетът одобри и отпускането на средства по още две национални програми – „Ученически олимпиади и състезания“ и „Обучение за умения по информационни технологии и кариера“ на обща стойност 131 603 лева.

muzey stara zagora 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема