Започна постоянен контрол по пътищата

Съвместните проверки на шест институции за безопасността на движението по пътищата в цялата страна вече започнаха. Това се случи по-малко от седмица, след като такова решение беше взето на междуведомствена среща при премиера акад. Николай Денков, посветена на този приоритетен за правителството проблем. Контролът ще бъде постоянен, заяви министър-председателят преди заседанието на кабинета днес.

police bg

Акад. Денков припомни, че на провелата се на 16 юни т.г. среща са набелязани и други действия, по които вече се работи. Институциите обръщат специално внимание на рисковите участъци от пътищата, както и на мерките по отношение на безопасното шофиране. Премиерът ще проверява напредъка по темата за пътната безопасност всеки месец, съобщиха от правителствената пресслужба.

Започналите днес мащабни проверки се извършат от екипи от Министерството на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

.

www.infoz.bg  www.infoz.bg