Пътна полиция започва засилени проверки за ползване на обезопасителните колани

От 13 до 19 март Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира засилен контрол на пътното движение. На територията на всички държави членки на ще бъдат извършени проверки за използването на обезопасителни колани.

driverЩе се следи и за ползването на каски от водачите и пътниците на мотоциклети. Пътните полицаи ще проверяват и за използването на обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на проверките е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети. Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.

По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема