Тенденции в обзавеждането през 2024

Ако искате да реновирате дома си и да се запознаете с новите тенденции при обзавеждането, които определят интериорния дизайн през 2024 година, продължете да четете. От екипа на онлайн магазин ИКЕА дават повече информация относно водещите трендове при определянето на стила и дизайна на мебелите, които могат да ви вдъхновят и да ги възпроизведете у дома.

dom gradina

Мебелите – многофункционални и красиви

Освен да бъдат удобни и да ви служат вярно във времето, те трябва да бъдат и красиви, за да допринесат за визията на отделните помещения, а едновременно с това и мултифункционални. С тях ще можете да оптимизирате пространството, да внесете ред в стаите и да създадете модерна и уютна обстановка.

Независимо дали става въпрос за столове, дивани, маси или други елементи на обзавеждане, функционалността и красивия дизайн вървят ръка за ръка. Разберете повече за избора на диван за хола сред разнообразието от модели в каталозите на онлайн магазините.

Използване на земни тонове

Асоциацията с природата е все по-търсена и предпочитана, а какво по-подходящо от земните тонове? Те ще присъстват активно по следните начини:

  • в естествена форма – поставянето на растения и декоративни дървета освен да освежи въздуха и да подобри качеството му, ще внесе свежест;
  • други форми – имплементиране на цветовете в стенната облицовка, обзавеждането и елементите за декорация. Все по-популярни са акцентите и елементите за декорация, като възглавници, покривки, пердета и дори картини с присъствие на земни тонове.

Цветовата гама се характеризира с по-меки и приглушени нюанси на жълто, зелено, кафяво, светло сиво, теракот. Те са лесни за съчетание и носят чувство за хармония и спокойствие, подходящи за обзавеждането на всяка стая – от спалнята до хола и кухнята.

Съчетание на различни стилове

Докато през изминалите години беше популярно следването на един стил, през 2024 година тенденциите се променят. Все по-предпочитано е комбинирането на два или повече модерни стила, които да създадат един балансиран и същевременно различен интериорен дизайн.

Сред разнообразието от стилове, които съществуват, през текущата година ще се откроят бохо, скандинавски, индустриален, минималистичен, в стил ретро модернизъм и винтидж.

Умелото съчетание на тези стилове ще ви даде възможност да създадете модерно и многофункционално пространство.

Устойчивост на материалите

Това са някои от най-интересните и популярните тенденции при обзавеждането, които могат да ви инспирират да реновирате своя дом и да го превърнете в модерно и многофункционално място. Вдъхновете се от трендовете, отразени в каталозите на утвърдените онлайн магазини.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24