Бежанка е починала в Харманли, шестима са с вирусна инфекция

22-годишна бежанка в Регистрационно-приемателния център (РПЦ) в Харманли е починала сутринта на 12 януари. Сигналът е подаден от фелдшер в центъра. Тя е транспортирана до Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково и е занесена на ръце от свой близък.

БежанциМедиците установяват нейната смърт.

След преглед в РПЦ - Харманли са прегледани в спешно отделение в Хасково и хоспитализирани в Многопрофилната болница за активно лечение в областния град 6-ма спътници и роднини на починалата. Те са настанени в инфекциозно отделение с диагноза вирусна чревна инфекция с неспецифичен обрив и мозъчен отток. В момента се провежда  диагностично уточняване и медикаментозна терапия.

Регионалната здравна инспекция в Хасково вече извършва епидемиологични процедури в Регистрационно-приемателния център - Баня.

Във връзка с починалата иракска гражданска в Харманли и хоспитализираните й роднини в МБАЛ Хасково, докладът на РЗИ Хасково констатира, че след проведени изследвания няма данни за остро заразно заболяване. Аутопсията на починалата показва причина за смъртта „Шок с неизвестен произход“. Спътниците й са в стабилно състояние и са оставени под наблюдение в болницата.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерство на здравеопазването)