България - Казанлък

Десет рекламни видеа популяризират България

Десет нови рекламни видео клипа популяризират различни български дестинации. Видеата са създадени по начин, представящ дестинациите за българските и чуждестранни туристи. Озвучени са на български и на английски език.

Кратките промоционални видеа са с продължителност до една минута и половина, по един за всяка от дестинациите: Луковит, Враца, Каварна, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Сапарева баня,  Природен парк Странджа и Сандански. Направен е и един общ имиджов клип, с продължителност малко над 3 минути за всички 12 дестинации, включени в проекта.

Клиповете включват и някои от интересните събития и туристическите обекти на тяхната територия. Ще бъдат сред показваните материали на предстоящите международни туристически изложения, на които България ще участва през 2017 г. Ще бъде използвано и онлайн пространството, а видеата могат да бъдат излъчвани и при бъдещи рекламни кампании на България, както и от съответните дестинации за реализиране целите на регионалния им маркетинг. Материалите са издадени и в тираж от 2000 броя на DVD носители, във версия на български и английски език - информират от Министерството на туризма.

Предвижда се рекламните видео клипове да се разпространяват на място на туристически борси, форуми и други събития, на които България участва.

Рекламите са изработени с европейско финансиране по проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание“, изпълняван от Министерството на туризма като бенефициент по програма COSME 2014 - 2020 г. EDEN e акроним на European Destinations of ExcelleNce (най-добри европейски дестинации) и представлява инициатива, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз.

Видео материалите са изработени от „Студио Бленд“ ООД, след проведена процедура по Закона за обществените поръчки в периода юни - юли 2016 г. Стойността на всяко видео, изработено във версия на български и английски език е 3300 лева без ДДС, като в тази сума се включва и изработването и доставянето на DVD носителите. Всички права принадлежат на Министерството на туризма.

Проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България – второ издание” е на стойност близо 70 хиляди евро и се финансира по програма COSME (Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия) 2014 - 2020 г. на Европейската комисия. Продължителността му е 18 месеца, като общата цел е да се промотират българските ЕДЕН дестинации на национални и избрани чуждестранни туристически пазари, и да се повиши информираността и разбирането за ЕДЕН инициативата и за принципите на устойчиво развитие. Сред тях са Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали. Проектът цели да надгради и доразвие проект на същата тема, реализиран в периода 2011 – 2012 г.

Общ имиджов клип, представящ България

Казанлък и Долината на тракийските царе

www.infoz.bg