Кукли разказват 60-годишната история на кукленото изкуство в Стара Загора

Кукли, скици, сценографски проекти, фотографии, плакати и видео-презентации на емблематични спектакли разказват историята на създаването на Държавния куклен театър в Стара Загора от 1957 година до днес.

Експозицията "60 години старозагорско куклено изкуство" в Художесктвена галерия Стара Загора може да бъде посетена до 30 септември.

Откриването на изложбата беше първата от проявите, включени в програмата на 10-то юбилейно издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”. Той ще се състои от 24 до 29 септември 2017 г. в Стара Загора, България. Официалното му откриване е в галерията на 24 септември 2017 г. от 16:00 часа.

Тази година Държавен куклен театър Стара Загора празнува 60-та годишнина от създаването си. Утвърден е като водещ културен институт в страната, носител на най-високи национални и европейски отличия и награди за куклено-театрално майсторство. Тази година за втори пореден път Международният куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро" беше избран да получи знака за качество EFFE Label 2017 - 2018.

Билети - на касата на ДКТ - Стара Загора, а от началото на месец септември 2017 и онлайн на www.pierrot-bg.com.

{responsivegallery}-2017-09/pierrot{/responsivegallery}

 

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Pierrot programa 2017