Старозагорската опера открива новия сезон с Турандот

Старозагорската опера открива новия сезон с „Турандот”

Официалното откриване на новия сезон на Старозагорската опера ще се състои на 15 ноември от 19:00 часа с оперно-кукления спектакъл на операта „Турандот“ от Джакомо Пучини, чийто постановъчен екип на беше заслужено отличен с годишната награда „Стара Загора“.

Старозагорци ще имат възможността да аплодират в ролята на Турандот оперната прима Цветелина Василева. Певицата, определена като един от най-красивите български оперни гласове, спечели овациите на старозагорци на премиерата на „Турандот“ в ролята на Лиу, а през август тя изпълни ролята на Турандот в едноименната продукция на пучиниевия фестивал - Торе дел лаго, представена на сцената на замъка Олавинлина на престижния оперен фестивал Савонлина, Финландия.

dario di vietri konstantinovСпециално за откриването на новия оперен сезон на Старозагорската опера пристига италианският тенор с бляскава международна кариера Дарио ди Виетри, който ще изпълни ролята на принц Калаф. В ролята на Лиу ще бъде солистката на Старозагорската опера Русалина Мочукова, а Тимур – именитият български бас Юлиан Константинов. Участват още солистите Теодор Петков, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов, Симеон Симеонов, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, артисти от Държавен куклен театър - Стара Загора, децата от вокалната студия „Маргаритки“, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“. Спектакъла ще дирижира Владимир Бошнаков.

Репортаж за постановката, поставена на сцената на Старозагорската опера на 29 март 2018 г.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема