бира и рок

Четири дни бира и рок в центъра на Стара Загора (снимки)

В продължение на четири дни в центъра на столицата на бирата - Стара Загора се лее кехлибареното пиво и се слуша качествена рок музика. Биреният фест, продължава до 9 септември. Той беше открит от заместник-кмета на Община Стара Загора Красимира Чахова.

Тя поздрави гостите за празника на Съединението – 6 септември. „Така съединени, обединени с пивоварна „Загорка“ за трета поредна година успяваме да организираме този прекрасен бирфест, по време на който ще имате възможност да се насладите не само на прекрасното пиво, но и на музикалните изпълнения на различни рок банди. Пожелавам ви да се забавлявате и да имате прекрасни емоции. Наздраве!“, обърна се Красимира Чахова към множеството в парк „Пети октомври”.

Начало на събитието (вечерта на 6 септември 2017 г.) дадоха водещият Петьо Петков – Шайбата и изпълнителите от група „Обратен ефект“, последвани от Светльо & The Legends. Днес на рок сцената в парка излизат Sevi, Славин Славчев и Еридан.

На 8 септември ще ги последват легендите от „Контрол“, подгрявани от старозагорците Revival. Друга старозагорска банда Rock stage ще участва във феста в последния му ден - 9 септември. Тогава зрителите ще се насладят и на специалните гости от Сърбия - Queen Real Tribute. Гостуващата група е определена като най-добрия към момента действащ трибютен проект на рок легендите. Сръбските музиканти правят уникално изпълнение на живо в духа на автентичните Queen, не само чрез музиката, но допълват реалния им облик с впечатляващи костюми и движенията на всеки един от музикалните легенди от групата.

С подкрепата на община Стара Загора и пивоварна „Загорка“ фестивалът на бирата цели и тази година поднася добро настроение на почитателите на напитката от всички точки на България, представяйки им отличителните черти на всяка една от марките на дружеството.

Освен разнообразието от марки на напитката от хмел, са предвидени и много игри с награди, като хвърляне на чувал със зърно, забиване на пирон в дънер, канадска борба, стена с пъзели и други. Достъпът до музикалната програма и игрите, подготвени за феста, е безплатен и не е обвързан с консумация на бира.

{responsivegallery}-2017-09/beerfest{/responsivegallery}

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)