Трибют бандата на Queen от Сърбия ще закрие Бирфеста в Стара Загора

Стара Загора ще бъде столица на бирата и рока от 6 до 9 септември

За трета поредна година Стара Загора ще се превърне в Столица на бирата. Традиционният бирфест ще се проведе от 6 до 9 септември в парк "Пети октомври" от 10 до 23 часа. В обособени зони ще се предлагат седем вида наливна бира, произведена от "Загорка" АД.

Дружеството е партньор на Община Стара Загора за провеждане на събитието.

Посетителите на феста ще могат да съчетаят удоволствието от консумацията на пивото в компания с приятели с изпълненията на утвърдени у нас рок банди. Фестивалът на бирата ще бъде открит на 6 септември с концерт на "Обратен ефект" и Светльо & The Legends.

На 7 септември публиката ще се наслаждава на изпълненията на рок група Sevi и Светлин Славчев. На 8 септември концерт ще изнесе рок група "Контрол". Фестът ще бъде закрит от Queen Real Tribute от Сърбия. Групата е определена като най-добрия в момента действащ трибютен проект на рок легендите. Сръбските музиканти пресъздават духа на автентичните Queen, не само чрез музиката, но допълват реалния им облик с впечатляващи костюми и движенията на всеки един от музикалните легенди от групата, съобщиха представителите на "Загорка" АД.

Водещи на бирфеста тази година ще бъдат Станимир Гъмов и Петьо Петков - Шайбата.

Рок концертите ще се състоят от 20 до 23 часа от 6 до 9 септември. Всеки ден ще има и забавни игри, тематично свързани с бирата - канадска борба, хвърляне на чували със зърно, забиване на пирони в дънер, редене на пъзел и други. За победителите организаторите са подготвили приятни изненади и награди. На 6 и 9 септември игрите ще се провеждат от 11 до 23 часа, а на 7 и 8 септември - от 17 до 23 часа. Достъпът до концертите и игрите е безплатен.

beerfest stara zagora 2017

Венета Асенова | www.infoz.bg