Beerфестът започва в Стара Загора от 30 август 2023

За осма година жителите и гостите на Стара Загора ще имат възможността да се насладят на качествено пиво, мезета и страхотна музика във вече превърналото се в традиция събитие – Фестивала на бирата. Петдневният фестивал започва от 30 август и до 3 септември 2023 г. ще предложи незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, изпълнени на живо от откритата сцена в парк „Загорка“. Както всяка година, входът е свободен.

Отново ще има тематични кътове, предлагащи преживявания и възможност за незабравими снимки, свежо алкохолно и безалкохолно пиво от портфолиото на пивоварна  „Загорка“ и висококачествени бирени мезета от магазини АЯКС.

През 2023 година, организаторите са подготвили музикалната програма, разпределена в пет дни, с различни стилове музика. Старт на бирения фестивал на 30.08 (сряда) ще дадат Beyonce Tribute от Стара Загора, а след тях ще видим уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams. Програмата продължава с прекрасната Мария Илиева и ще завърши подобаващо с Pavell & Venci Venc.

На 31 август 2023 г. първи на сцената на „Beerфестът“ ще излезе Донко Марков, който ще потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката ще може да се наслади на гласа на Невена Цонева, а музикален финал на вечерта ще дадат любимите „Тоника СВ“.

Третата вечер ще е под знака на хип- хопа. След страхотното шоу по време на миналогодишния фестивал, отново DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, но тази година в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre & Theo, както и на Гумени глави и R&B Records All Stars.

На 2 септември „Beerфестът“ ще е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Real Tribute от Сърбия. През последната вечер на фестивала на сцената ще се качат Аудиосфера, Calebrity, Inner Glow, а финалът ще е с музиката на Остава.

В подкрепа на отговорната консумация, както и безопасността на пътя за дните на фестивала е осигурен автобус, който ще превозва до и от сцената в парк „Загорка“, като част от инициативата на пивоварната компания „Карай трезво! Шофираш ли, не пий!“.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и с годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, а основен съмишленик и партньор е АЯКС.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook.

www.infoz.bg  www.infoz.bg