"Загорка" АД получи златен медал и признание за бирата си

Шест от продуктите на "Загорка" АД бяха отличени с медали на ежегодните награди за качество Monde Selection 2015. Два от тях - Zagorka специално и Stolichno Bock - получават и най-голямото признание на организацията - златен медал и международен трофей за качество, които се присъждат на продукти с постигнати гранд златен и/или златен медал в продължение на три последователни години.

Ариана тъмно и Ариана Радлер кен са със златни медали, а Ариана светло и Zagorka Maxx са със сребърни призове, съобщиха от пресцентъра на компанията.

„Наша ценност като компания е да се стремим към най-високото качество във всичко, което правим - в пивопроизводството, в изграждането на марките ни, както и в доставяне на наслада на нашите потребители. Тези наши усилия получиха международно признание за пореден път, за което сме изключително горди“, коментира наградите изпълнителният директор на "Загорка" АД, Николай Младенов.

Monde Selection е престижно съревнование, чието начало е поставено през 1961, и се провежда всяка година в Брюксел. По време на състезанието различните марки се оценяват по повече от 20 характеристики, включително и дегустация „на сляпо“ (без дегустаторите да знаят кой е продуктът). За оценката на продуктите, която продължава в рамките на 4 месеца, „Monde Selection“ си партнира с най-добрите белгийски експерти по бира, професионални дегустатори и инженери-химици от института „MEURICE“. Всеки продукт е оценяван от минимум 8-членно жури, като награди се присъждат в седем различни категории, сред които и „Бира, вода и безалкохолни напитки“, където са отличени и продуктите на "Загорка" АД.

zagorkaВ надпреварата през 2015 г. са участвали хиляди продукти от десетки страни от цял свят, като церемонията по официалното награждаване ще се проведе в началото на м. юни в Португалия.

"Загорка" АД участва за първи път в „Monde Selection“ с марката Загорка през 1981 г. Оттогава насам „Загорка“ АД печели над 40 отличия със своите продукти, сред които:Загорка - 10 златни медала, 2 големи награди - трофей за международно качество (1985 г.) и 4 сребърни медала; Ариана - 4 златни и 2 сребърни медала; Ариана тъмно - 3 златни медала и 1 голяма награда злато и трофей за международно качество(2014); Ариана Радлер - 2златни и 1 град златен медала; Stolichno Bock - 7 златни, 1 гранд златен медал и 1 трофей за качество; Zagorka Rezerva - 2 златни и 1 сребърен медали.

За "Загорка" АД:
Пивоварна "Загорка" е създадена преди повече от 110 г. Още от откриването на „Бирарията“ в Ст. Загора от д-р Кожухаров през 1902 г., пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка в любимата бира на поколения българи. От тогава до днес нашие майстори-пивовари произвеждат висококачествени марки бира, които българите обичат.

През 1994 г. "Загорка" АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN, което позволява през годините в пивоварната да бъдат инвестирани над 130 млн. евро в модернизация и разширяване на производството. Днес пивоварната в Ст. Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа. В компанията са заети над 500 души, които са основният актив и двигател на успеха на "Загорка" АД. Водена от амбицията си да въвежда вдъхновяващи иновации чрез своето уникално портфолио от марки - Zagorka, Heineken, Ариана, Stolichno, Amstel, Desperados, Kaiser, Starobrnoи Strongbow - "Загорка" АД успява да отговори на взискателните вкусове на своите потребители, предоставяйки им нови изживявания и позитивни моменти. Като водещ пивовар „Загорка“ АД е ангажирана да развива своя бизнес устойчиво и отговорно, фокусирайки се върху областите, върху които може да повлияе: вода, СО2, устойчиви ресурси и отговорна консумация. "Загорка" АД винаги е била е неразделна част от местната общност на Стара Загора и региона, за развитието на които компанията активно допринася през последните 20 години. Само за периода 2011 - 2013 г. "Загорка" АД е инвестирала над 250 000 лв. в реализирането на проекти за благоденствието на Старозагорска област.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Нова вълна от протести, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицията, имаше тази нощ в редица градове на САЩ. До тях се стигна въпреки, че в някои от големите градове беше въведен комендантски час в опит да се успокои гневът на хората, породен от смъртта на цветнокожия Джордж Флойд, причинена от полицай. Сблъсъци имаше в Ню Йорк, Филаделфия, Лос Анджелис и Атланта, Маями, Чикаго

* * *
Пилотираният кораб „Дракон“ на компанията на Илън Мъск „Спейс Екс“ (SpaceX) с двама астронавти – Робърт Бенкен и Дъглас Хърли – беше изстрелян в орбита. Ракетата носител „Фалкон-9“ беше изстреляна в 22:22 часа българско време на 30 май от космическия център Кенеди във Флорида

* * *
САЩ отменят специалния търговски статут, с който се ползва Хонконг. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай грубо е нарушил договорните си задължения по отношение на автономията на региона. Лишаването на Хонконг от статута на привилигирован търговски партньор на САЩ ще се отрази на "целия спектър" от споразумения с Хонконг, включително за екстрадиране, контрол върху износа, технологиите с двойно предназначение и третирането на Хонконг като митническа територия, отделна от континентален Китай, каза американският лидер

* * *
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекратяват отношенията си със Световната здравна организация и пренасочват финансовите средства, с които са я подпомагали, към други световни и спешни нужди на общественото здраве. Тръмп обяви, че СЗО са виновни за прикриването от страна на Китай на вируса, тръгнал от град Ухан и това е позволило заразата да се разпространи по целия свят

На подобна тема

Най-четеното от последните дни