"Загорка" АД получи златен медал и признание за бирата си

Шест от продуктите на "Загорка" АД бяха отличени с медали на ежегодните награди за качество Monde Selection 2015. Два от тях - Zagorka специално и Stolichno Bock - получават и най-голямото признание на организацията - златен медал и международен трофей за качество, които се присъждат на продукти с постигнати гранд златен и/или златен медал в продължение на три последователни години.

Ариана тъмно и Ариана Радлер кен са със златни медали, а Ариана светло и Zagorka Maxx са със сребърни призове, съобщиха от пресцентъра на компанията.

„Наша ценност като компания е да се стремим към най-високото качество във всичко, което правим - в пивопроизводството, в изграждането на марките ни, както и в доставяне на наслада на нашите потребители. Тези наши усилия получиха международно признание за пореден път, за което сме изключително горди“, коментира наградите изпълнителният директор на "Загорка" АД, Николай Младенов.

Monde Selection е престижно съревнование, чието начало е поставено през 1961, и се провежда всяка година в Брюксел. По време на състезанието различните марки се оценяват по повече от 20 характеристики, включително и дегустация „на сляпо“ (без дегустаторите да знаят кой е продуктът). За оценката на продуктите, която продължава в рамките на 4 месеца, „Monde Selection“ си партнира с най-добрите белгийски експерти по бира, професионални дегустатори и инженери-химици от института „MEURICE“. Всеки продукт е оценяван от минимум 8-членно жури, като награди се присъждат в седем различни категории, сред които и „Бира, вода и безалкохолни напитки“, където са отличени и продуктите на "Загорка" АД.

zagorkaВ надпреварата през 2015 г. са участвали хиляди продукти от десетки страни от цял свят, като церемонията по официалното награждаване ще се проведе в началото на м. юни в Португалия.

"Загорка" АД участва за първи път в „Monde Selection“ с марката Загорка през 1981 г. Оттогава насам „Загорка“ АД печели над 40 отличия със своите продукти, сред които:Загорка - 10 златни медала, 2 големи награди - трофей за международно качество (1985 г.) и 4 сребърни медала; Ариана - 4 златни и 2 сребърни медала; Ариана тъмно - 3 златни медала и 1 голяма награда злато и трофей за международно качество(2014); Ариана Радлер - 2златни и 1 град златен медала; Stolichno Bock - 7 златни, 1 гранд златен медал и 1 трофей за качество; Zagorka Rezerva - 2 златни и 1 сребърен медали.

За "Загорка" АД:
Пивоварна "Загорка" е създадена преди повече от 110 г. Още от откриването на „Бирарията“ в Ст. Загора от д-р Кожухаров през 1902 г., пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка в любимата бира на поколения българи. От тогава до днес нашие майстори-пивовари произвеждат висококачествени марки бира, които българите обичат.

През 1994 г. "Загорка" АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN, което позволява през годините в пивоварната да бъдат инвестирани над 130 млн. евро в модернизация и разширяване на производството. Днес пивоварната в Ст. Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа. В компанията са заети над 500 души, които са основният актив и двигател на успеха на "Загорка" АД. Водена от амбицията си да въвежда вдъхновяващи иновации чрез своето уникално портфолио от марки - Zagorka, Heineken, Ариана, Stolichno, Amstel, Desperados, Kaiser, Starobrnoи Strongbow - "Загорка" АД успява да отговори на взискателните вкусове на своите потребители, предоставяйки им нови изживявания и позитивни моменти. Като водещ пивовар „Загорка“ АД е ангажирана да развива своя бизнес устойчиво и отговорно, фокусирайки се върху областите, върху които може да повлияе: вода, СО2, устойчиви ресурси и отговорна консумация. "Загорка" АД винаги е била е неразделна част от местната общност на Стара Загора и региона, за развитието на които компанията активно допринася през последните 20 години. Само за периода 2011 - 2013 г. "Загорка" АД е инвестирала над 250 000 лв. в реализирането на проекти за благоденствието на Старозагорска област.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

На подобна тема