Бадминтонистка от Стара Загора спечели два сребърни медала на „Спешъл олимпикс – Лос Анжелис“

Бадминтонистка от Стара Загора спечели два сребърни медала на „Спешъл олимпикс – Лос Анжелис“

Старозагорката Ганка Иванова от Дневен център "Св.Св. Козма и Дамян" завоюва два сребърни медала като титуляр по бадминтон в българския отбор за Световните летни игри на "Спешъл Олимпикс – Лос Анжелис". При участието си на двойки тя зае четвърто място. Шампионатът се проведе в САЩ в периода от 21 юли до 2 август 2015 г.

Участието на Ганка Иванова в Световните летни игри на „Спешъл Олимпикс" стана възможно благодарение на подкрепата на Община Стара Загора. Кметът Живко Тодоров осигури средствата за обучение, пътуване и престой на единствената жена, която се състезаваше за медал в дисциплината бадминтон в Лос Анжелис. Бяха отпуснати и средства за закупуване на куфар, спортен екип и други нужни принадлежности за бадминтонистката, за да протече нормално участието ѝ на международния спортен форум. Община Стара Загора подпомага подготовката на различни състезатели, които имат проблеми със здравословното си състояние. За тях се привличат треньори, осигуряват се зали и средства за участия в различни олимпиади и състезания, съобщиха от пресцентъра.

Ганка Иванова е израснала в дом и няма подкрепа от семейство и близки. От спортния клуб по бадминтон бяха осигурени маратонки, екип, ракети и перца. Неин треньор е Слънчезар Цанков. Старозагорката получи и морална подкрепа от нейните колеги от Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян" в Стара Загора.

Страната ни участва с 23-ма атлети с интелектуални затруднения в летните в САЩ, където се събраха над 7000 състезатели от 177 страни. След втория ден от състезанията България 13 медала – 2 златни, 6 сребърни, 5 бронзови.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема