Връчват бронзовите медали на „Берое” на 28 май

Връчват бронзовите медали на „Берое” на 28 май

Футболен клуб „Берое” ще получи за втори път в своята история бронзовите медали в първенството на елитната група на България. Преди 36-ия кръг старозагорският тим има актив от 50 точки и голово съотношение 35:26.

Церемонията по награждаването ще се състои на 28 май 2016 г. на стадион „Берое”, след последния кръг на сезон 2015/16. От 17 часа зелено-белите посрещат „Левски”, който зае второ място в крайното класиране в „А” група.

За първи път „Берое” печели бронзови медали през сезон 1971/72 г. с актив от 42 точки и голово съотношение 61:46. Голмайстор на отбора е Петко Петков с 26 попадения, следван от Георги Белчев – с 11 гола.

Беро с първите бронзови медали от сезон 1971/72

Със завоюването на бронзовите медали „Берое” получава правото да дебютира в европейските клубни турнири. Първият съперник за Купата на УЕФА е „Аустрия” (Виена). В Стара Загора европейският гранд получава 7 гола, 5 от тях са реализирани от легендата Петко Петков и по един от Георги Белчев и Евгени Янчовски. В Австрия резултатът отново е в полза на „Берое” – 3:1. Така австрийският тим е отстранен с общ резултат 10:1. Следващият съперник е „Хонвед” (Будапеща), който след общ резултат 3:1 се разделя с мечтите си за престижната купа. „Берое” е отстранен от надпреварата от ОФК „Белград” общо с 3:1.

Цените на билетите за срещата с „Левски” на 28 май са 5 лева за всички привърженици. Билетите за VIP зоната са по 30 лева. За VIP-а ще се продават и билети по 10 лева, които са единствено за лица до 18 г. Местата, посочени на билета, няма да се спазват. Входът за деца до 12 години е свободен.

Всички, които притежават абонаментни карти трябва да използват вход 1 и 5 от схемата.

От ПФК „Берое” съветват всички привърженици да се възползват от предварителната продажба на билети на всички каси на eventim в страната. За този двубой е предвидена и онлайн продажба с опция print@home.

Всички, които желаят да си закупят билет предварително, да го направят от обектите на ОМV: ОМV Стара Загора – Три Чучура – кв. „Три чучура“ и OMV Дезинтегратор – бул. „Руски“.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

(Снимка: www.beroe.bg)