Бадминтонистката Мария Делчева ще участва в Младежките олимпийски игри в Аржентина

Националната състезателка по бадминтон Мария Делчева ще представи Стара Загора на летните Младежки олимпийски игри, които ще се проведат от 11 до 23 септември 2018 г. в Буенос Айрес, Аржентина, съобщиха от пресцентъра на Общината.

berbatov delchevaТя успя да завърши най-успешната в спортната си кариера 2017 г. като № 1 в европейската ранглиста и № 5 в световната ранглиста за девойки до 19 г. Мария Делчева спечели 12 първи, 4 втори и 3 трети места, има и много други призови класирания от редица международни състезания. С убедителните си представяния тя успя да завоюва квота за младежките олимпийски игри в Аржентина. Целта на състезателката е призово класиране на самата Олимпиада.
Мария Делчева е лауреат на тазгодишните Десети награди "Успелите деца на България – 2017“ на Фондация "Димитър Бербатов".

Седемнайсетгодишната възпитаничка на именитата старозагорска школа в бадминтона и „Най-перспективен състезател“ на Стара Загора за миналата година, е ученичка от София, но преди 4 години избира за свой треньор известния старозагорски бадминтонист Слънчезар Цанков.

Тя участва и в националния ни отбор - жени на Европейското отборно първенство.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: