"Спортист на годината" в Стара Загора е Веселин Иванов

Призът "Спортист на годината" в Стара Загора беше присъден на световния шампион по бойно самбо Веселин Иванов. Той е определен от комисия с председател ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. Той завоюва титлата в категория до 62 кг в Мароко.

Веселин Иванов живее в Лондон, но продължава да се състезава за България и за старозагорския си клуб. Неговият баща и дългогодишен треньор Валентин Иванов прие снощи отличието, а посетителите в залата изгледаха видео обръщение на състезателя.

На церемония в общинската спортна зала „Иван Вазов" в Стара Загора бяха връчени отличията на най-добре представилите се спортисти и треньори през изминалата година. Близо 100 са спортните клубове в града. Над 20 от тях излъчиха свои представители в категориите: най-добър спортист, най-перспективен млад състезател, параолимпиец, ветеран и учител по физическо възпитание.

„Спортът е едно голямо училище, което не всеки има възможността и щастието да посещава. Защото, който е свикнал да стиска зъби като спортист, няма как да го пречупят трудностите и в живота“ - каза в приветствието си към присъстващите Красимира Чахова. Тя припомни заслугата на кмета Живко Тодоров за утвърждаването на Стара Загора като „най-спортен град в България“ и пожела на състезателите още много завоювани отличия и победи.

marian mihalevНай-перспективен млад състезател е Мариян Михалев, седми на световното първенство по скокове на батут и носител на редица отличия от състезания у нас и в чужбина.

За най-добър треньор на 2015-та бе избран преподавателят в Тракийския университет и дългогодишен деятел за развитието на леката атлетика в Стара Загора Жельо Добрев.

Наградени бяха и паралолимпийките Иванка Колева и Ганка Иванова за постиженията си през годината.

ПФК „Берое“ получи Купата за най-добър отбор на Стара Загора за 2015 година за второто си място в първенството на „А“ група.

Наградата за постижения при ветераните получи Христо Михалев, състезател по бадминтон.

Връчени бяха отличия и за най-добър учител по физическо възпитание. При преподавателите в основното училище бе наградена Динка Вълева от Пето основно училище „Митьо Станев“. Наградата е за постиженията на малките лекоатлети в училището. Наградата за учител в средното училище получи Ваня Христова. Тя е отличена за постижение на бадминтонистите от гимназия „Ромен Ролан“.

Освен купи и плакети отличените спортисти получиха и парични премии в размер на 1000 лв.

В церемонията по награждаването участваха още зам.-кметът Иванка Сотирова, областният управител Георги Ранов, заместникът му Маноил Манев, общинските съветници Анелия Асенова и Николай Диков.

Веселин Пенев получава Купата за най-добър отбор

Николай Диков връчва награди на изявени спортисти

Красимира Чахова връчва наградата на Жельо Добрев

Изявените спортисти на Стара Загора през 2015 г.

 

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)