Червено-белите пешеходни пътеки се запазват

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи пред журналисти, че ще се направи всички необходимо, за да няма премаркиране на пешеходните пътеки. Това стана по време на Регионалната политическа академия на партията, организирана от старозагорската структура.

Наредба от края на 2016 г. изисква цветът на маркировката да е бял и жълт. Само в Стара Загора има над 100, които са в червено и бяло и преобядисването им ще струва около половин милион лева.

tsvetan tsvetanov„Маркирането с по-ярки цветове създава по-голяма превантивност, за да не допуснем жертви на пешеходни пътеки. Това е направено от страна на общините в интерес на гражданите, в интерес на пътната безопасност, а не че някой би искал да наруши подзаконови нормативни уредби” – каза Цветан Цветанов.

„Хубаво е да въведем повече видеонаблюдение и видеокамери в населените места, защото това ще даде възможност за по-голяма обективност и ще се избегне възможността за корупционни действия" - подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че една от най-добрите системи за сигурност е във Великобритания, а там във всички населени места, включително и в транспорта, има видеонаблюдение. Трябва да направим чрез законодателни промени така, че общините да инвестират в подобна инфраструктура, защото пътната безопасност е от изключителна важност, а и от друга страна ще освободим полицейски ресурс за други дейности. Водим дебат и за промени свързани с общинска полиция, което също е идея на Живко Тодоров, обясни Цветан Цветанов.

Той увери, че всичко, което прави кметът на местно ниво среща подкрепата на хора от всички политически сили. „Ние ще изпълним поетите ангажименти към Стара Загора, като нова спортна зала. Въпросът е, че не винаги могат да се решат нещата в кратък период от време. С години са наслагвани проблеми и голяма част от тях не търпят отлагане, какъвто е и примерът с отсечката на автомагистрала „Тракия“, от Пловдив в посока Чирпан и Стара Загора. Нека си даваме сметка как се промени целият регион благодарение на усилията на Живко Тодоров и неговия екип, за което им благодаря“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема