Стара Загора става столица на бирата

Стара Загора става столица на бирата от 6 до 11 септември

Второто издание на Beefфестът в Стара Загора ще посреща почитателите на пивото и рока в седем бирени квартала. То ще се проведе от 6 до 11 септември в парк "Пети октомври". Всяка една от марките на "Загорка" АД ще бъде предлагана в отделни кътове.

beer fest 01В тях ще се провеждат забавни игри всеки ден в дните на феста от 18 до 22 часа.

Старт на пивкия фестивал ще дадат Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. През следващите дни за жителите и гостите на Стара Загора концерти ще изнесат легендите от Б.Т.Р и Сигнал, Васко Кръпката и Подуене ББ, Обратен ефект, както и много млади и талантливи изпълнители като Jin Monic, Funky Monks, Bears & Hunters, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage.

Седемте тематични квартала:
• Ретрополис – кварталът на Загорка Ретро
• Downtown – кварталът на Heineken
• Малкият Амстердам – кварталът на Amstel
• Пивка зона - кварталът на Ариана
• Специално предградие – кварталът на Загорка
• Ghost town – кварталът на Крадецът на ябълки
• Квартал Stolichno – кварталът на Stolichno

По време на Beefфестът ценителите на пивото ще имат възможност да се запознаят с пивоварните традиции и да научат любопитни факти за любимата си бира.
И тази година столицата на бирата ще избере свой кмет. В Специалното предградие всеки кандидат за градоначалник ще трябва да попълни сложен тест. Въпросите са сложни, изцяло свързани с пивоварството и претендентите трябва да са много добре подготвени. Най-посветеният ще бъде обявен на 11 септември.

Beer 2016 ProgramaПървото издание на Beefфестът спечели първо място за "Събитие на 2015 година". Наградите са организирани от Българското дружество за връзки с обществеността.

Заради очаквания голям интерес от страна на посетителите, тази година ще бъдат осигурени повече площи в парк "Пети октомври". Шадраванът ще бъде покрит и също ще осигури допълнителни места.

В дните на феста, от 12 до 18 часа, Музеят на бирата в пивоварна "Загорка" АД ще посреща безплатно посетители.

Beefфестът се организира от "Загорка" АД под патронажа и със съдействието на Община Стара Загора. Зам.-кметът Красимира Чахова заяви, че фестът е едно от доказателствата за взаимодействието между общината и инвеститорите. Представителите на пивоварната изразиха своята благодарност към местната администрация за коректността и доброто партньорство.

* * *

Прессъобщение

Качествена музика и пиво за посетителите на Beerфестът в Стара Загора от 6 до 11 септември

Биреният фестивал на Стара Загора, Beerфестът, се завръща тази година с по-богата програма от всякога, утвърждавайки града като безспорната Столица на бирата в България. Програмата и участниците представиха на пресконференция днес организаторите от Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“ АД.

„С гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата, не само защото е мястото, където се произвеждат най-големи количества от напитката на национално ниво, а защото цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка“ вече 113-години. Сътрудничеството между общината и пивоварната е пример не просто за добри отношения между местна власт и инвеститори. Такава е политиката на нейното ръководство – да насърчава предприемачеството в региона, да привлича инвеститорски интерес и да създава подходящи условия за развитие на бизнес. Щастливи сме, че Община Стара Загора има лоялен и коректен партньор в лицето на „Загорка“, заяви зам.-кметът Красимира Чахова.

Вземайки 1-во място за „Събитие на 2015 година“ на тазгодишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), традиционният фестивал е на път да се превърне в модел за останалите подобни събития в страната. И тази година намеренията са да поднесе добро настроение на почитателите на бирата от всички точки на България, представяйки им отличителните черти на всяка една от марките на Загорка АД, стана ясно днес.

„Стара Загора е градът, с който са свързани нашите традиции и история. Загорка АД организира Beerфестът с огромно желание, с което се надяваме да добавяме стойност към живота на хората от града, а тази година с богатото съдържание на събитието се надяваме то да бъде предпочитано и част от културния живот на бирената столица“, каза Катерина Миланова от Загорка АД. По думите ѝ, Beerфестът допринася за регионалната идентичност на Стара Загора като столица на бирата. Колегата ѝ Валентин Георгиев разкри, че ударен старт на Beerфестът ще дадат на 6-и септември обичаните от старозагорци музиканти Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, заразявайки феновете на качествената музика с фестивално настроение. Официалното откриване е на 6-ти септември, вторник, от 18.00 ч., на сцената в парк „5-ти октомври“ (Градската градина).

В дните до 11-ти септември гостите на Beerфестът ще могат да видят на живо едни от най-добрите български банди - Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Jin Monic, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage и други.

За да я обикнат още повече, жителите и гостите на града тази година ще трябва да опознаят Столицата на бирата, разкриха организаторите. Забавни игри и различни събития с награди ще се провеждат всеки ден от 18.00ч. до 22.00 ч. в оформените в парка тематични квартали, обвързани с всяка от основните присъстващи марки от потфолиото на Загорка- Ретрополис, Downtown, Малкият Амстердам, Пивка зона, Специално предградие, Квартал Stolichno. Но най-интересно ще бъде в Ghost town – кварталът на Крадеца на ябълки, обещават те. Всеки ден от 12.00 до 18.00 ч. безплатно ще може да се посещава и Музеят на бирата, след предварително записване. В последния ден на феста ще бъде избран кмет на Столицата на бирата, а това ще бъде човекът отговорил правилно на всички въпроси от тест, свързан с историята на пивоварната.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата във Facebook:  https://www.facebook.com/thebeerfest

Beerфестът дава възможност на старозагорци да се събират на едно място, да се забавляват, като станат част от един истински фестивал, научавайки повече за местните марки, убедени са организаторите. Миналата година по време на феста са били консумирани около 9000 броя бири, съобщиха те.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24