Представиха фестивала „Августиада” на международно изложение

Фестивал на виното и културното наследство „Августиада”, който се провежда ежегодно  през октомври в Регионален исторически музей - Стара Загора, беше представен на Международното туристическо изложение Ваканция и Спа Експо в София.

avgustiadaВ присъствието на първата „Царица Августиада 2016” Антония Дойчева и нейната подгласничка Радка Антонова, за уникалното изложение разказа Галина Нифору, управител на „Ойнорама”, председател на Националното сдружение на износителите на вино и съорганизатор на фестивала. В презентацията се включиха и Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора - другият съорганизатор на „Августиада”, и Живко Симитев от Регионалния исторически музей.

Посетителите имаха възможност да опитат от виното, спечелило първа награда на „Августиада 2016” – „Сейнт Розе”, в комбинация с хляб от лимец и мус от сирена, приготвени от шеф-готвачите на старозагорските ресторанти Форум, „Уникато” и „Парк хотел Стара Загора“, които участваха на атрактивния щанд на Община Стара Загора.

Беше представен и филм за „Авустиада”. На всички щандове на участниците в изложението бяха предоставени новите брошури за „Августиада 2017”. Тази година фестивалът ще се проведе от 13 до 15 октомври.

„Надявам се, представянето на „Августиада” на най-големия туристически форум в България да помогне за още по-голяма посещаемост на фестивала тази година”, заяви Олег Стоилов.

www.infoz.bg