Царица на Августиада

Мартина Танева е Царица на Августиада 2017

За Царица на Августиада 2017 журито определи Мартина Танева, 17- годишна, ученичка от гимназия "Ромен Ролан". Журито и публиката бяха единодушни за избора си, а претендентките за носителка на короната бяха 20 красиви старозагорки.

Конкурсът за избор на Царица на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2017 събра ценители на красотата в залата на Държавна опера - Стара Загора. Изложението, посветено на виното, се провежда на 14 и 15 октомври в Регионален исторически музей - Стара Загора.

Конкурсът за избор на Царица на Августиада се провежда за втора поредна година, а организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания „Оинорама Консултинг“, в партньорство с Община Стара Загора.

След предварителния кастинг претендентките се запознаха с културно-историческите забележителности на Стара Загора и участваха в гроздобер във винарна „Мидалидаре Естейт“ в село Могилово. В конкурсната вечер, момичетата дефилираха в три тура: с брандирани фланелки със знака на Августиада, с тоалети на модна къща „Юнона“ и в облекло на римлянки.

За първи път тази година претендентките за престижното отличие бяха представени на фейсбук страниците на Августиада и на сайта на Туристическия информационен център към Община Стара Загора, където хората можеха да гласуват за своята фаворитка.

Десетчелнното жури определи за втора подгласничка на Царица на Августиада Берна Билен - 18-годишна, ученичка в Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", специалност Икономика и мениджмънт.

Първа подгласничка е Антоанета Танева - на 20 години, завършила Спортно училище „Тодор Каблешков“ с профил Плуване. Сега тя е студентка в Тракийски университет, специалност Екология.

И трите момичета получиха ваучер за тоалет от модна къща „Юнона“ и парични премии от Mall Galleria Стара Загора. За всички участнички в конкурса бяха осигурени: Лоялна карта за отстъпки от Mall Galleria Стара Загора, ваучер от МотоПфое за безплатен тестдрайв на нов втомобил по избор и талон за картинг от Бигокарт - Galleria Стара Загора.

Царица Августиада 2017 Мартина Танева се включи в откриването и провеждането на едноименния Фестивал на виното и културното наследство в Регионален исторически музей Стара Загора.

{responsivegallery}-2017-10/carica-avgustiada{/responsivegallery}

Августиада - избор на Царица Августиада

Видеото е изработено от екипа на "Инфоз". То показва етапи от кастинга за избора на Царица на Августиада 2017. Видеото е част от конкурса, който се проведе в залата на операта в Стара Загора

 

www.infoz.bg (по информация на Търговско-промишлена палата - Стара Загора)

На подобна тема