Най-доброто вино на Августиада е Angel's Share Syrah 2016 на Мидалидаре Естейт

Най-доброто вино на Августиада е Angel's Share Syrah 2016 на Мидалидаре Естейт

Червеното вино Angel's Share Syrah 2016 на винарна Мидалидаре Естейт спечели първата награда на Фестивала за вино и културно наследство Августиада, който се проведе в Стара Загора от 13 до 15 октомври в Регионален исторически музей.

Според производителите то е насочено към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина, но не са склонни да плащат висока цена за това.

Сребърната награда отиде при бялото сухо вино на винарна TODOROFF - 4 FRIENDS - Шардоне, Мускат и Совиньон Блан 2016, а на трето място посетителите на изложението класираха Istar Траминер на винарна Бононияестейт.

Наградите бяха връчени от новата Царица на Августиада Мартина Танева.

Над 30 български и задгранични винарни показаха най-новите си продукти на шестия поред Фестивал на виното и културното наследство. Той се организира от Търговско-промишлена палата Стара Загора и „Ойнорама консултинг”, с подкрепата на Община Стара Загора.

Трима от гласувалите посетители на изложението, изтеглени по жребий получават бутилка от виното, което спечели първо място на Августиада 2017. Това са Пепа Запрянова, Стефан Капитанов и Веселин Методиев.

www.infoz.bg

Теми: