Двама старозагорци са финалисти на кулинарно състезание за млади таланти

Двама ученици от Стара Загора са сред единайсетте финалисти на конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование.

Това са Илияна Илиева и Кольо Иванов от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”. Още един ученик от гимназията има шанс да отиде на финал след онлайн гласуване в социалните мрежи, което ще определи дванайстия. Гласуването до 25 май във Фейсбук и ЮТуб каналите на ДОМИНО и академията.

20 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“. Жури в състав: Петя Евтимова - ръководител на ДОМИНО, Деляна Монева - директор на HRC Академия, Виктор Светославов – шеф-инструктор в Академията и Илиан Илиев - преподавател по кулинарна фотография и дизайн, избра единайсетте финалисти.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия - едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

За проекта ДОМИНО

Проектът ДОМИНО („Дуалнообразование за модерните изисквания и нужди на обществото") подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 1114 ученици в 32 училища в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа“ в общо осем професии, включително и заготвачи. 170 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения и реална работа срещу заплащане. 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема