Разрешават се посещенията на паркове и градини, но само за деца с родители и за собственици на кучета

Разрешават се посещенията на паркове и градини, но само за деца с родители и за собственици на кучета

Със своя заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разреши посещенията на градски паркове и градини на следните за деца до 12 години, придружавани от родител(и) или член(ове) на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9:30 часа до 18:30 часа всеки ден.

Парковете ще могат да посещават и собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа, всеки ден. Заповедта не уточнява дали собственикът на куче трябва да разхожда животното, като се приема, че това се подразбира.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки, се казва в заповедта. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Хората трябва да избягват контакт с повърхности, в това число и сядане на пейки и на тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на служителите, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини трябва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

От пресцентъра на Община Стара Загора уточниха, че разрешението влиза в сила от понеделник, 27 април 2020 г. За посещение се отварят градските паркове и градини, намиращи се на територията на община Стара Загора, като се уточнява, че разходките там ще се допускат при стриктно спазване на правилата, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема