Противоепидемични мерки до 31 януари 2021 г.

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов срокът на въведените в страната противоепидемични мерки се удължава от 22 декември, вторник, до 31 януари 2021 г. От 4 януари учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено, от същата дата отново ще работят детските градини и ясли. Галерии и музеи се отварят от 4 януари.

coronavirus bg maski

Изискванията при тях е да има заетост на местата не повече от 30% от общия им капацитет, да се спазва физическа дистанция от 1,5 метра между присъстващите хора и задължително носене на предпазни маски.

Театрите ще продължат да работят при правилата, записани в заповедта на здравния министър от 25.11.2020 г.

Преустановяват се всички колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика.

Ресторантите на територията хотели ще работят при използване на капацитета им до 50% и при ограничено работно време – от 6:00 до 22:00 часа.

Моловете остават затворени, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги, и услуги по химическо чистене в тях.

Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения (по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма). Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

Игралните зали и казината няма да работят. Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.

Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема