8 май 2020: заразени с коронавирус

▶ 10 май 2020: заразени с коронавирус – 1955, починали – 90, излекувани – 444 (ВИДЕО)

За изминалите 24 часа за COVID-19 са изследвани общо 1126 проби, от които 44 са дали положителен резултат. В България към момента, лабораторно са потвърдени 1955 случая на новия коронавирус. Загиналите хора са 90, а излекуваните са вече 444. Тези данни изнесе секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

За починалия в Университетска болница „Пирогов“ 66-годишен мъж, доц. Димов уточни, че след два отрицателни PCR теста, на 4 май на пациента е направен нов PCR тест, който е дал положителен резултат. Вследствие на развита остра дихателна недостатъчност се е стигнало до летален изход.

Доказаните през последното денонощие случаи на COVID-19 (общо 44), са разпределени по области по следния начин: Благоевград – 15; Видин – 4; Враца – 1; Кърджали – 1; Кюстендил – 4; Монтана – 1; Пазарджик – 5; Плевен – 2; Сливен – 1; София – 7; Ямбол – 3.

Под лекарско наблюдение в болнични условия се намират 389 от пациентите, при които е потвърдена коронавирусна инфекция. 56 от тях са настанени в интензивни отделения или клиники.

От новите регистрирани случаи 3 са на медицински служители, като 2 от тях са установени в София, а 1 в Пазарджик. С тях общият брой на доказаните у нас случаи на COVID-19 при лица-медицински персонал става 209.

 

Информация на Националния оперативен щаб - 10 май 2020 г. - доц. Димо Димов

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни