Емил Христов: За много кратко време президентът Румен Радев направи няколко недопустими гафа

▶️ Емил Христов: За много кратко време президентът Румен Радев направи няколко недопустими гафа

„За много кратко време президентът Румен Радев направи няколко недопустими гафа. Ако в първата година на мандата допускаш грешки поради неопитност, в последната това е недопустимо. Намеси главата на чужда държава в българската политика, което никой не си е позволявал да прави и не бива да се допуска. В Президентството има не само неподготвеност, има нервност. Животът не започва и не свършва с един президент, или с едно президентство.

Никой не очакваше в тази обстановка президентът да избърза и да обяви дата за парламентарните избори. Напротив, очаквахме консултации както с политическите партии, така и с медицинските специалисти и след внимателно обмисляне да се посочи датата. Не виждам оттук-нататък добро решение, защото каквото и да е то, винаги ще бъде атакувано от една, или от друга страна. ГЕРБ може да се яви по всяко време на избори - и в края на март, и в края на май. Но президентът все пак е обявил дата. Нека потвърди официално това свое решение. 28 март е добър вариант“ - коментира заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов по време на пресконференция в офиса на Политическа партия ГЕРБ в Стара Загора.

„Когато хвърлиш нещо в общественото пространство, трябва да стоиш зад думата си. От поста на държавен глава трябва ясно да е осъзнал казаното, защото дава сигнал към милиони българи. Трябва да се каже ясно и категорично, че ако настъпи здравен или друг проблем, отговорността ще бъде само на президента на Република България, защото той насрочва датата на изборите. Несериозно е оправданието, че няма готовност, маски и дезинфектанти… Това отива в сферата на шикалкавенето и на прехвърляне на отговорността“ – категоричен е областният координатор на Политическа партия ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема