Председателят на АБВ иска разсекретяване на стенограмата за КТБ

Партия АБВ очаква да вкара минимум 15 народни представители в новия парламент, независимо, че според социолозите, тя не е сред евентуалните политически сили в бъдещото Народно събрание.

За председателя на партията Константин Проданов, най-добрата социология е резултатът, постигнат на последните президентски избори. Освен това, АБВ води преговори с партия "Движение 21" на Татяна Дончева за създаване на алтернативен лявоцентристки блок, с който да се явят на изборите на 26 март. Това съобщи пред журналисти в Стара Загора председателят на АБВ Константин Проданов.

"Преговорите са в много напреднала фаза. Надявам се до ден - два да имаме финален отговор в какъв формат ще се явим на изборите. Нашата цел е да се опитаме да съхраним в максимална степен досегашните си партньори, включително и "Гергьовден", така че да бъде коалиционният формат достатъчно широк, но с много ясен акцент върху лявоцентристкото и патриотичното" - заяви Константин Проданов.

Той обяви, че ще настояват за премахването на плоския данък, защото натоварва хората с най-ниски доходи.

"Големият проблем на плоският данък е, че няма необлагаем минимум, което товари най-бедните и тези, които имат най-голяма склонност да потребяват" - обясни председателят на АБВ.

Според него ревизията, която ще прави служебното правителство на кабинета Борисов за краткия срок от два месеца, може би е амбициозна задача, но е добре хората да знаят какво наследство са оставили досегашните управляващи.

"Аз лично много бих искал да разбера какво става с КТБ, защото там е наистина грандиозен грабеж, грабежът на века. Там някак си изчезнаха над 5 млрд. лева. Много бих се радвал ако президентът Радев разсекрети стенограмата от заседанията на политическите сили при президента Плевнелиев, когато се е решавало как да се подходи с КТБ, защото мисля, че ще станат ясни някои позиции" - коментира лидерът на АБВ.

Константин Проданов заяви още, че правителствените инвестиционни програми трябва да бъдат насочени към сектори с висока добавена стойност, за да се развива икономиката, а не към създаване на самоцелна трудова заетост.

Репортаж от пресконференцията на националното ръководство на партия АБВ в Стара Загора

www.infoz.bg